Aktiviti

Aktiviti PGSB adalah menjalankan operasi perlombongan batu dimensi granite dan mengeluarkan produk-produk berasaskan granit seperti jubin-jubin granite, slap dan lain-lain melalui kontraktor yang dilantik iaitu Gabungan Granite Sdn. Bhd..

Tapak operasi yang beroperasi sekarang adalah di Bukit Chetai, Kuala Berang, Terengganu, yang mana ditapak tersebut mengeluarkan granit Terengganu Green dan Sekayu White. Di Bukit Machang, Kuala Berang, Terengganu produk Rossa Tenggo tidak beroperasi sekarang.

Aktiviti yang akan dijalankan, PGSB telah memperolehi dua tapak perlobomgan Emas di Sungai Tapah, Setiu, Terengganu. Kertas kerja dan surat permohonan telah dihantar kepada Pejabat Tanah dan Galian Terengganu.

Permint Granite Sdn. Bhd. juga telah dilantik oleh PMINT bagi menjalankan kerja-kerja Pasir Silika di Bukit Senyamuk, Dungun, Terengganu.

Permint Granite Sdn. Bhd. juga merupakan Agen Pengurusan kepada PMINT bagi memonitor kawasan-kawasan perlombongan milik PMINT iaitu di Sungai Tarom, Setiu, Terengganu dan di Lubuk Mandi, Marang Terengganu.

Previous Next

Perlombongan Pasir Silika

Agen pengurusan dan kawalselia perlombongan pasir silika di Bukit Senyamok, Rantau Abang, Dungun, Terengganu dengan lantikan usahasama PG CKY.

 

Previous Next

Perlombongan Batu Dimensi Granit

Agen pengurusan perlombongan blok granite di Bukit Chetai, Mukim Tersat, Daerah Hulu Terengganu di kawasan Pajakan Lombong (PML1/2008) (104.30 ha).

 

Carian

Kod QR

Layari Laman Web Melalui Telefon Pintar

Jumlah Pelawat

45610
Hari IniHari Ini3
SemalamSemalam55
Minggu IniMinggu Ini81
Bulan IniBulan Ini1102
SemuaSemua45610

Pautan Luar

  Logo Terengganu

Hakcipta © 2017 Permint Granite Sdn Bhd. || Paparan terbaik dengan menggunakan Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari dengan resolution of 1024 x 768 keatas
Lot 60261, Tingkat 3 & 4, Dataran Alamanda, Blok 11, Jalan Sultan Sulaiman, 20000 Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman, Malaysia

Tarikh Dikemaskini: 03 Oktober 2022